Wasserij 

Op een plek waar u het echt niet verwacht ligt, verscholen in de bossen, Barth Slijkhuis BV, wasserij / textielverzorging.

  

Een plek die te verklaren is, als men in acht neemt dat het goed kunnen wassen van textiel voor een groot deel te maken heeft met de kwaliteit van het gebruikte water. Een paar 100 meter dieper het bos in, ligt de bron (sprengenkop) welke onze wasserij van prachtig waswater voorziet. Deze, rond eind 1700 gegraven, sprengenkop geeft al die jaren al water met weing hardheid van een nagenoeg constante temperatuur. In eerste instantie voor de Papiermolen Nagedacht (bouwjaar 1793) en vanaf 1898 voor de wasserij. 

 

Het water van de sprengen wordt bij de wasserij opgevangen in reservoirs en na filtering gebruikt als waswater. Hoewel de wasserij aardig wat water nodig heeft, blijft er nog ruim genoeg water over om de Soerense beek weer verder te laten lopen, na de wasserij.

 

De ligging en het water zijn oude, gekoesterde, elementen, welke nog altijd van grote waarde zijn voor het verdere gemoderniseerde proces! De techniek van nu helpt ons juist nog zuiniger te kunnen zijn op deze gegeven elementen, goed passend binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo maken wij volop gebruik van de voordelen die de huidige techniek ons biedt, als zijnde  waterbesparende machines en warmte wisselaars. Ook ons wagenpark wordt geregeld vernieuwd, waardoor onze chauffeurs met de meest mileuvriendelijke vrachtwagens op pad kunnen!